Edukacja

Zapraszamy do udziału w projekcie Mały Dietetyk

Stowarzyszenie Dietanova
Dołącz teraz
13%
Pozostało
3 dni

Adres:

Pruszyńskiego 1
01-870 Warszawa
Bielany

Zadania

poprowadzenie cyklu 6 warsztatów w przedszkolu
wykonanie analiz jadłospisu dzieci

Ile czasu?

cykl 6 warsztatów we wtorek od 17 października do 28 listopada 2017
Zapraszamy do udziału w projekcie Mały Dietetyk

Opis projektu

Mały Dietetyk to innowacyjny projekt edukacji żywieniowej skierowany do dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym.

Na projekt składają się:
– cykl sześciu warsztatów żywieniowych prowadzonych przez specjalistów ds. żywienia człowieka
– ocena jadłospisu dzieci

Tematy warsztatów skupiają się wokół wybranych grup produktów i omawiają najważniejsze aspekty prawidłowej diety dzieci oraz zachęcają do poznawania nowych smaków. Chcemy, aby dzieci, już na początku swoich konsumenckich doświadczeń, dowiedziały się, że żywienie wpływa na ich zdrowie i samopoczucie oraz że zdrowe żywienie jest smaczne i atrakcyjne. Wspólne gotowanie i jedzenie ma uświadomić dzieciom, że mają wpływ na to, co jedzą i zachęcić do poznawania nowych produktów i smaków.

Dodatkowe wymagania

– student żywienia człowieka lub dietetyki
– udział w szkoleniach przygotowujących
– orzeczenie lekarskie – dawna książeczka SANEPIDU (jeśli nie masz, pomożemy ją wyrobić)
– pasja edukacyjna
– satysfakcja i radość z pracy z dziećmi
– otwartość na wyzwania
– zaangażowanie i chęć rozwijania swoich umiejętności edukatorskich
– prowadzenie wszystkich 6 warsztatów we wskazanych w harmonogramie terminach
– wykonanie analiz jadłospisów dzieci

Oferujemy

– możliwość wykorzystania wiedzy w praktyce
– zdobycie doświadczenia zawodowego
– pracę w młodym i zgranym zespole z pasją,
– zdobycie doświadczenia w pracy z małymi dziećmi,
– możliwość poznania specyfiki III sektora,
– rekomendacje i podziękowania od Stowarzyszenia DIETANOVA

Możesz być także zainteresowany:

Wolontariat w rodzinach zastępczych

Port Warszawa Ośrodek Wsparcia Rodzinnej Opieki Zastępczej PORT został powołany przez Towarzystwo Nasz Dom w listopadzie 2008 roku we współpracy z Urzędem Miasta Stołecznego Warszawy. Powstał w odpowiedzi na potrzeby osób prowadzących rożnego rodzaju formy rodzinnej opieki zastępczej na terenie Warszawy. Celem istnienia PORT-u jest stałe podnoszenie jakości rodzinnej opieki zastępczej oraz profesjonalizacja pomocy dziecku i rodzinie. Ośrodek współpracuje z Warszawskim Centrum Pomocy Rodzinie, które jest organizatorem pieczy zastępczej w Warszawie.

Pomoc dzieciom i młodzieży w nauce

Program wolontariat w OPS Bielany jest realizowany od 2000 roku,Celem programu jest właściwe zaspokajanie potrzeb rodzin niewydolnych wychowawczo ( głownie dzieci i młodzieży), osób niepełnosprawnych i starszych będących w trudnej sytuacji życiowej będących mieszkańcami Bielan oraz zwiększenie aktywności lokalnej.

Zapraszamy do udziału w projekcie Mały Dietetyk

Mały Dietetyk to innowacyjny projekt edukacji żywieniowej skierowany do dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Na projekt składają się: – cykl sześciu warsztatów żywieniowych prowadzonych przez specjalistów ds. żywienia człowieka – ocena jadłospisu dzieci Tematy warsztatów skupiają się wokół wybranych grup produktów i omawiają najważniejsze aspekty prawidłowej diety dzieci oraz zachęcają do poznawania nowych smaków. Chcemy, aby dzieci, już na początku swoich konsumenckich doświadczeń, dowiedziały się, że żywienie wpływa na ich zdrowie i samopoczucie oraz że zdrowe żywienie jest smaczne i atrakcyjne. Wspólne gotowanie i jedzenie ma uświadomić dzieciom, że mają wpływ na to, co jedzą i zachęcić do poznawania nowych produktów i smaków.

Zapraszamy do udziału w projekcie Mały Dietetyk

Mały Dietetyk to innowacyjny projekt edukacji żywieniowej skierowany do dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Na projekt składają się: – cykl sześciu warsztatów żywieniowych prowadzonych przez specjalistów ds. żywienia człowieka – ocena jadłospisu dzieci Tematy warsztatów skupiają się wokół wybranych grup produktów i omawiają najważniejsze aspekty prawidłowej diety dzieci oraz zachęcają do poznawania nowych smaków. Chcemy, aby dzieci, już na początku swoich konsumenckich doświadczeń, dowiedziały się, że żywienie wpływa na ich zdrowie i samopoczucie oraz że zdrowe żywienie jest smaczne i atrakcyjne. Wspólne gotowanie i jedzenie ma uświadomić dzieciom, że mają wpływ na to, co jedzą i zachęcić do poznawania nowych produktów i smaków.

Wolontariusze do zajęc grupowych osób chorych na Alzheimera przy OWDS1

Realizacja programu wolontariat w OPS od 2000r.